Hoop na #wijkbuitenspel

Lees hier de column van Robbert de Vrieze over hoop en de ontwikkelingen rondom welzijn in Delfshaven.

Robbert sprak onlangs in een column van Vers Beton zijn zorg én hoop uit. “Wijkpaleis, Carnissetuin, Welzijnscoalitie, Wielewaal, wooncoöperaties, Zelfregiehuis, Fazantstraat, de Larenkamp en Tweebosbuurt. Rotterdam kent een lijst van schrijnende gevallen waar – de zo gewenste – burgerkracht het aflegt tegen de macht van de gemeentelijke overheid en doordrenkt met het bloed, zweet en tranen van betrokken Rotterdammers die iets goeds voor hun stad willen doen.”

‘Hoewel we verandering het liefste willen realiseren met positieve energie en inspiratie, ons gedrag is hardleers. Daarom is er een reset nodig, een crisis die gepaard gaat met heel veel persoonlijk leed, maar die ook zuiverend werkt‘.

Jan Rotmans

Is er hoop? Zeker!

Met andere woorden: Iedere verandering zorgt voor verlies maar biedt ook kansen om het anders te doen. En dat is precies wat we als bewoners in Delfshaven doen! Het verlies van de aanbesteding smaakt bitter. En toch wordt het verband tussen de 70+ partijen in de Welzijnscoalitie sterker en krijgt een andere vorm. Dankzij de gemeenschap van actieve bewoners in wijken Bospolder Tussendijken en Spangen stelden uit die buurten de meeste bewoners zich kandidaat voor de verkiezing van de wijkraad in maart 2022. Dat geeft hoop!

Deel dit bericht